Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lisztmentes almás túrótorta

2014.11.15

Hozzávalók:

  • 8 dkg mazsola
  • 75 dkg savanykás alma
  • citrom leve
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kg tehéntúró
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 csomag (10 dkg) vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd félretesszük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és még 2 egész tojást, és alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük az áttört túrót, a pudingporral elkevert sütőport, az almát és a megtisztított mazsolát is. 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleforgatjuk a túrómasszába, és az egészet kivajazott kapcsos tortaformába (28 cm-es) simítjuk. 

180 fokra előmelegített sütőben legalább 75 percig sütjük (az eredeti recept szerint), ellenőrizzük tűpróbával. Nekem több mint 1,5 óra alatt lett kész, a sütés vége felé a torta tetejét letakartam alufóliával. 

A formában hagyjuk kihűlni, majd tortatálra csúsztatjuk, tetejét megszórjuk porcukorral és tálaljuk